Ta kontakt med oss

Trax Impressions

SKI-DOO EXPEDITION XTREME 900 TURBO R – MASKINEN MED KRAFT

Med det brede beltet og den kraftige motoren kan du ta deg i vei fra bebyggelse og leder, inn i skogen for å jobbe eller kanskje ditt neste eventyr? Ski-doo Expedition Xtreme 900 Turbo R er en ekte kraftpakke som imponerer ikke bare når det gjelder motor, men med sin helhet som gir et bredt spekter av bruksområder.

Tommelen til styret løfter skiene øyeblikkelig av den glinsende snøen og plystrelyden fra turboen gir en prikkende følelse i hele kroppen. Ski-doo Expedition Xtreme kom i 2020 med 850 e-tec-motoren, men nå kan du finne denne modellen med den kraftige 900 ace turbo R-motoren. Men er dette virkelig nødvendig for arbeid? Dessverre har vi ikke fått testet Ski-doo Expedition Xtreme 900 Turbo R innenfor arbeidsegenskaper, men resten av tiden sier vi ikke nei til en turboladet versting.

Fleksibel sports-arbeidsscooter, ja, det er det Ski-doo kaller sin egen Expedition. De lover enestående komfort på og utenfor leden takket være SC-5U boggifjæring som vil få deg og alle passasjerer til å sveve på skyene. I forstillingen foran finner vi ras-x crossover fjæring med HPG Plus støtdempere som kom godt med da vi testet kraften under panseret som en rallycrossbane med trange svinger og kupert bane. Maskinen føles stabil, medgjørlig og lettkjørt i leden selv om den er solid bygget. Med andre ord, skikkelig moro!

Kombiner nytte med nytelse

Hvis det begynner å vise seg tomt i vedskjulet, er det kanskje på tide å ta med seg skogs doningen og hente hjem de nyfelte granene i vårsola. Takket være at Ski-doo Expedition Xtreme er utstyrt med easy shift girkassen kan du trekke tungt uten å bekymre deg! Denne maskinen passer mange anledninger, så når vårsola fortsatt skinner er det bare å benytte seg av den å trekke med seg barna i sleden, ut på sjøen i håp om å få en matbit på kroken eller i det minste en kopp med varm kakao.

Den varme vårsolen kan imidlertid, til tross for alle sine fordeler skade snøscooter føret. Leder og innsjøer blir blanke og harde, den smeltende snøen og puddersnøen blir til noe mer lignende en skøytebane. For å kunne bruke denne maskinen til arbeid og fritid hele sesongen uten at motortemperaturen trenger å skyte gjennom taket så har Ski-doo utstyrt denne med en høyeffektiv luftkjølt radiator vifte. Maskinen holder temperaturen under hele prøvekjøringen vår til tross klassisk hardt vår føre, imponerende og gledelig!

Videre til neste eventyr!

Vil du ikke kjøre med kjelke men likevel ha med utstyr eller selskap så finnes det løsninger for det også. Med multi linq-platen får du med alt og litt til da du kan laste opptil 57 kg på den. Som mange allerede vet på dette stadiet, er det en mengde forskjellige løsninger for linq-festene, alt fra bokser til vesker, store som liten, alt som passer til ditt neste eventyr.

Hvis du vil ha selskap så er det veldig enkelt å klikke på et ekstra passasjersete helt uten verktøy. Din co-pilot sitter som kongelige bak deg og med elektrisk oppvarmede håndtak slipper en også og fryse. Men husk å be passasjeren om å holde godt i håndtakene fordi det er vanskelig å holde fingrene fra gassen med denne kraftpakken. Vi ønsker imidlertid å se fremover, men noen ganger må du faktisk sette den i revers og med Ski-doo Expedition Xtreme 900 Turbo R gjør du dette med et knappetrykk. Den elektriske reversen og de leddede boggie skinnene hjelper deg når du rygger slik at du kan komme deg videre på reisen.

Er dette virkelig noe for meg?

Snøscootere for gamle gubber tenker kanskje noen!? Men med det aggressive utseendet og en turboladet motor blir dette en skikkelig rå maskin som får som hvilken som helst snøscooter fan til å bli frelst. Fra å være vant til mountain maskiner, ble jeg personlig positivt overrasket over hvor lekfull, lettkjørt og brukervennlig denne crossover-maskinen likevel var. Førermiljøet er noe helt annet enn en mountain maskin, men kraften er den samme. Så hvis du ikke har prøvd maskinen enda, sørg for å ta en tur denne sesongen så kan du selv bestemme.

Ikke glem å abonnere på Sledtrax Nyhetsbrev med sjansen til å vinne massevis av nye produkter hver måned!

Kontakt din lokale Ski-doo forhandler:

ØSTLANDET MOTORSERVICE

Les mer TRAX IMPRESSIONS

Les mer om SKI-DOO

Sjekk ut tillhengerne fra BRENDERUP

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger deres lover og forskrifter.

Fortsett å lese

Mer i Trax Impressions

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen