Ta kontakt med oss

Reportasje

SNØSCOOTERPARADISET I CANADA

Drømmer du om lange snøscooterdager i fantastiske Revelstoke, British Columbia, Canada? Kanskje har du sett filmene våre her på Sledtrax fra den fantastiske kjøringen midt i desember? Ikke nøl med å dra dit. Det koster en slant og tar litt tid å komme dit, men det er verdt hver eneste krone, og det vil garantert gi dere minner for livet!

Før avreise

For en reise som denne kreves litt planlegging – søke etter billetter til en god pris, søke om ETA, leie bil, finne det perfekte overnattingsstedet, og sist men ikke minst, finne et godt sted å leie snøscootere fra. De første tingene lar vi være opptil deg, og vi fokuserer på de siste to punktene som er ganske enkle å ordne – nemlig overnatting og snøscooterutleie. Dagene går fort når man har det gøy, så vi ønsket å maksimere tiden på maskinene ute i terrenget. Valget av overnattingssted ble derfor et sted der man kunne kjøre direkte fra hyttene ut i terrenget. Vi valgte Full Speed Rentals, som leier ut både hytter og maskiner og ligger nær flere fantastiske snøscooterområder, som for eksempel Boulder Mountain som ligger rett bak hyttene.

Snøscooterutleie og priser

Full Speed Rentals leier ut nye maskiner fra Ski-Doo, Polaris og Lynx, som er laget for kjøring i dyp snø, 154” – 165”, med eller uten turbo. Prislisten finnes på nettsiden deres og varierer mellom $475 – $625 per dag avhengig av hvilken maskin du velger. I tillegg kommer valgbar forsikring til $45 per dag, der egenandelen er maks $2500. Ved store snømengder er risikoen for skader imidlertid minimal, men under vår kjøring var snødybden langt under det som er vanlig for denne tiden av året, så det ble noen skader som ble håndtert før avreise. Hos Full Speed Rentals finnes også ekstrautstyr som skredsekker, snøscooterklær og andre tilbehør som kan være nyttige under oppholdet.

Overnatting

Hyttene ligger innenfor gangavstand fra Full Speed Rentals snøscooterutleie og har god standard med muligheter for å tørke klær og lage mat. Hytta har fire komfortable senger og en sovesofa, samt veranda med grill og boblebad. Prisen for en hytte med opptil fire gjester er $399 per dag, med $50 ekstra for hver ekstra gjest. Sengene er brede, og man kan fint sove to i hver seng om man ønsker det.

Veien til snøscooterparadiset

Det finnes en perfekt preparert snøscooterløype som går forbi hyttene og diverse løyper rundt fjellet med til ulike områder med løssnø, for det er ikke et lite fjell vi snakker om. Ferden på leden går stadig oppover, så høyt at man til slutt kjører over skyene – og der åpner paradiset seg! Kjøring hele dagen i uberørt terreng, solen som skinner fra en skyfri himmel og ren pudderkjøring, kan man be om mer? Vi målte snødybden, og den var ca. 130 cm, nok for oss, men katastrofalt dårlig for årstiden sett med kanadiske øyne. Desember regnes litt som før-sesong, men har vanligvis mye mer snø enn det vi fikk. For oss skandinaver var det likevel helt fantastisk kjøring, den lille snømengden reduserte også skredfaren i området.

Etter en lang dag med utfordrende kjøring i terrenget føler man seg litt sliten og utmattet. Da var det utrolig deilig å kunne fylle opp snøscooterne hos Full Speed Rentals for deretter å la maskinene stå der for full service. Vi tok en kort spasertur til hyttene, tok et varmt bad ute på terrassen, dusjet og skiftet klær, deretter ventet en herlig middag på en av Revelstokes mange restauranter. Bare å slappe av i trygg forvisning om at personalet hos Full Speed Rentals sørget for at snøscooterne var klare for neste dags kjøring, isfrie, fulle av olje og klare for en ny dag i fjellene!

Etter fire intense dager med kjøring var det tid for å avslutte oppholdet vårt i Revelstoke, noe som innebar inspeksjon av maskinene og tømming av hyttene. Inspeksjonen var grundig, noen skader ble oppdaget, men det var ingen problem å komme til enighet med Full Speed Rentals. Noen mindre skader ble reparert på stedet mot betaling for reservedeler og arbeid, mens noen maskiner hadde større skader, og det var på tide å bruke forsikringen. Dette er en prosess som gjennomføres for å sikre at også neste kunde får maskiner i topp stand og er klare for lange dager med kjøring i dette magiske terrenget. Rengjøringen av hyttene betalte vi for å få gjort, $100 kostet det, vel verdt synes vi, for å bruke tiden til morsommere aktiviteter.

Oppsummering

Vi kan varmt anbefale Full Speed Rentals. Der finner du hyggelig, kunnskapsrik og engasjert personale som stiller opp i alle situasjoner. Overnattingsstedet var av god standard, med alt vi trengte under oppholdet, til og med boblebad ute på verandaene. Nærheten til byen Revelstoke er et ekstra pluss, spesielt hvis du vil slippe å lage mat i ferien og i stedet oppleve den lokale kulturen.

Book ditt eventyr her: FULL SPEED RENTALS

Sjekk ut deres INSTAGRAM

Fortsett å lese

Mer i Reportasje

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen