Ta kontakt med oss

Trax Impressions

ARCTIC CAT BLAST M 4000 LTD – HELBRA OG HALVSTOR

Skandinavia har kanskje ikke de høyeste og bratteste fjellene i verden og det kan være årsak til at en lett og fleksibel maskin med litt mindre motor kan passe bra? Det var det Arctic Cat tenkte markedet hadde behov for da de presenterte Blast-modellene for drøye tre år siden. Nå skal vi se nærmere på ARCTIC CAT BLAST M 4000 LTD, som er bygget for å takle mye løssnø.

Hvordan lager man en lettere og smidigere motorpakke? Ja man tar helt enkelt og deler den største motoren på 800 kubikk så det blir en ensylindret motor på 400 kubikk og ca 65 hestekrefter. Og med en mindre motor får du også muligheten til å krympe dimensjonene på andre deler, og det merkes når man stiller seg på maskinen. Den føles utrolig kompakt og smidig, noe som merkes spesielt ved kjøring i skogsmiljøer. Og med et sete som er kort for aktiv kjøring, er det lett å hoppe mellom stigtrinnene når terrenget begynner å bli bratt med mye skråkjøring.

Hvem passer Arctic Cat Blast M 4000 for?

Blast-modellene passer til et bredt spekter av førere, alt fra de som vil begynne å kjøre snøscooter og kan kjøpe en ny maskin til en fornuftig pris. For reindriftsutøveren som vil ha en lett og smidig maskin eller hvorfor ikke oppe ved hytta på fjellet. Men til tross for en attraktiv pris, har Blast M 4000 LTD noen premium egenskaper, som for eksempel fjæringen som består av Fox-støtdempere i forstillingen samt den bakre boggiestøtdemperen. Det er også elektrisk start som standard, som er et kjærkomment tilbehør.

Hvordan går det med Arctic Cat Blast M 4000 i snøen da?

Med en Alpha one boggie med enkeltskinne og challenger belte har man virkelig nådd ut i puddersnøen med denne maskinen. Den er utrolig lett å legge ned på skrå med den lette drivlinjen og 36″ bred forstilling til sammen med den unike boggien. De 51 mm høye kammene griper godt og de er godt balansert for de 65 hk man har tilgjengelig. Et forbedringspotensial vi kunne tenkt oss, ville vært å korte ned tunnelen for redusert trekk i snøen på de dypeste dagene.

Oppsummert:

Vi kan si at Arctic Cat Blast M 4000 LTD er en veldig fin maskin til en konkurransedyktig pris der man har et bredt bruksområde. Alt fra fine fisketurer til reindrift, snøscooter til hytta eller hvorfor ikke en perfekt maskin for noen yngre som vil lære seg å kjøre en moderne mountainmaskin. Det er virkelig en unik maskin med sin ensylindrede motor og kompakte størrelse, som dermed har fine kjøreegenskaper.

Les mer på Arctic Cat

Ikke glem å abonnere på Sledtrax Nyhetsbrev med sjansen til å vinne massevis av nye produkter hver måned!

Les mer TRAX IMPRESSIONS

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger lover og forskrifter.

Fortsett å lese

Mer i Trax Impressions

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen