Ta kontakt med oss

Nyheter

ARCTIC CAT CATALYST 2024

Mange av oss har ventet og interessen er vanvittig stor, de som så LIVE-sendingen fra Hay Days kan bekrefte dette. Vi snakker selvfølgelig om verdenspremieren av Arctic Cat CATALYST. Et helt nytt chassis og plattform som er designet til å ta katten til et nytt nivå!

Det nye CATALYST-chassiset fra Arctic Cat fikk ingen liten premiere, da man hadde valgt å vise den nye plattformen for første gang på Hay Days under lørdagen. For mange er Hay Days opptakten til snøscootersesongen. Hva sier førsteinntrykket når man ser den nye katten da? Den ser unektelig betydelig mer moderne og slankere ut enn forgjengeren, et rått design som etterlater et helt annet inntrykk og vekker stor nysgjerrighet.

Hva har vi fått vite da?

Det nye chassiset skal være betydelig lettere og tyngdepunktet er sentralisert på en måte som forgjengeren ikke var. Motoren er flyttet litt lenger bak og du som fører litt fremover, dette utgjør en stor forskjell på kjøreopplevelsen, hevder Arctic Cats ingeniører. Polaris har i flere år hatt beltdrive på sine mountain maskiner, på Catalyst-plattformen innfører Arctic Cat reimdrift i stedet for kjede, ikke bare på mountain men også på deres led og crossover maskiner, noe som er unikt.

Tunnelen og stigtrinnene:

Som bildene avslører er stigtrinnene nye, ytterkanten ser ut til å være et aluminiumsrør men selve stigtrinnene er i komposittmateriale med bra gjennomslipp for snø. Fortsetter vi bak på tunnelen finner vi fire braketter som minner oss om det smarte LinQ-systemet som BRP har hatt i flere år. Dette er Arctic Cats ATACH-system, til det systemet vil det være mye tilbehør blant annet en låsbar tunnelveske. Helt bak på tunnelen er det en hevet bakbøyle for å gjøre det lettere ved lek og fastkjøringer.

Motor og modeller:

Foreløpig vet vi kun at det kommer en oppdatert 600cc, den har blant annet ny innsprøytning og ny veivaksel, men som i utgangspunktet er den gamle 600 motoren. Det som derimot avsløres er at det vil være flere alternativer i fremtiden, men når disse vil bli utgitt har vi ikke fått vite ennå. Innen 2024 vil det nye CATALYST-chassiset være tilgjengelig i kategoriene led, crossover og mountain, det vil si ZR-, Riot- og M-modellene.

Arctic Cat CATALYST ser helt klart veldig interessant ut og vi på Sledtrax kan nesten ikke vente til vi får testet disse maskinene på snøen. Til tross for at Arctic Cat ikke har sluppet kraft- eller vekttall ennå, er vi overbevist om at disse maskinene vil være hete vinteren 2024. Det rå utseende med den nye stramme og stilige plasten, kombinert med de nye LED-lysene skaper tydelig buzz! Sørg for å følge oss på Sledtrax for mer informasjon og inntrykk på denne rødglødende nyheten fra Arctic Cat!

Ler mer NYHETER

Les mer på Arctic Cat

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger deres lover og forskrifter.

Fortsett å lese

Mer i Nyheter

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen