Ta kontakt med oss

Trax Impressions

LYNX RAVE GLS – RASKEST PÅ LEDEN?

Med et sterkt DNA fra urolige nordiske løyper og raske crossbaner har Lynx til den kommende sesongen gjenopplivet en ekte legende. Lynx Rave GLS kommer tilbake som et hett alternativ for neste sesong, bortsett fra retrodesignet på dekalene, er det ikke mye som er likt. Imponerende demping og en 180 hestekrefters 2-takts turbomotor bekrefter at denne modellen er noe som vil etterlate inntrykk på alle som kjører den. Vi hadde gleden av å teste en av de tøffeste Lynx variantene noensinne på den andre siden av Atlanteren, og Sledtrax’ sine første tanker er…

Løyper med en bredde lik våre mindre grusveier og et system som kan ta deg på flere dagers kjøring, i dette fantastiske miljøet som omgir West Yellowstone var stedet der vi endelig skulle få prøve Lynx Rave GLS for første gang. Forventningene var skyhøye, og spenningen var på topp da vi steg opp på snøscooteren og kjente den kraftige motoren gå på tomgang under oss. Det var på tide å dra ut på en første tur for å oppleve hva denne legendariske snøscooteren hadde å tilby i ny innpakning. Holder den samme kvaliteten som sin forgjenger, og er den like rask etter løypene, er det store spørsmålet. Vi kan allerede her fortelle at det er tilfellet…

Retro i ny ånd

Allerede ved første øyekast på Lynx Rave GLS kunne vi ikke la være å bli imponert. Retrodesignet på dekalene ga snøscooteren et lekkert og iøynefallende utseende som virkelig skilte seg ut fra mengden. Men det var ikke bare utseendet som fanget oppmerksomheten vår, det var også spesifikasjonene som fikk oss til å heve øyenbrynene. Lynx har virkelig ikke spart på kruttet for denne modellen, de har satt inn noen av de feteste delene som kan oppdrives til en fabrikkmontert standardmaskin både teknisk og prestasjonsmessig.

En plystrende 2-takter

Denne hissige gaupa er blant annet utstyrt med Rotax’ kraftige 180 hestekrefters 850 E-TEC Turbo R-motor som virkelig får adrenalinet til å pumpe. Motoren gir snøscooteren imponerende akselerasjon og enestående ytelse, ved hvert gasspådrag føler du virkelig hvor hardt den trykker, og den slutter aldri å akselerere. Løypene vi begynner vår testkjøring på er brede og jevne, noe som gjør at man tør å holde gasshåndtaket inne mye lenger enn vi ville gjort på våre nordiske løyper.

Den kraften og farten som denne snøscooteren er i stand til å oppnå er både skremmende og imponerende på samme tid, med hjelp av den væskekjølte inntaksluften er kraften der så snart du trykker på gassen. Lyden i motoren får deg til å ønske å belaste den gang på gang for å høre den plystrende lyden turboen gir fra seg, men hvis du ønsker å ha den lyden hele tiden, må du være forberedt på at det begynner å gå utrolig fort. Startene er en historie for seg selv, siden GLS’en er utstyrt med launch mode, noe som i seg selv er avhengighetsskapende, under en brummende lyd bygges ladetrykket opp for deretter å skyte deg av gårde som en kanonkule samme sekund som bremsen slippes!

Dempere med en dose SISU!

Lynx er kjent for å ha dempere av høy kvalitet og liker tøffe forhold, når vi ser på Lynx GLS er dette ingen unntak. PPS 3-boggien er utstyrt med solide KYB Kashima HCLR 46-ere som liker ujevnt underlag, LFS + forstillingen har også fått samme solide KYB-deler. Løypene jeg først nevnte er nesten for fine til å utfordre dempingen, noe som førte oss til en sidevei som ikke var preparert. Her ble kronglete svinger avløst av dype whoopis-seksjoner, og her kommer virkelig Lynxen til sin rett. Med føttene klemmet fast i fotstøttene settes mine lår på prøve, etter en intens og vilt kronglete strekning brenner de fullstendig mens dempingen fra GLS’en ikke viser noen tendens til å pakke seg sammen. Selv kurvetakingen føles stabil med godt grep som Blade skiene i kombinasjon med forstillingen gir, den raceinspirerte forstillingen holder inner-skiene på plass, og det er virkelig avhengighetsskapende å suse gjennom skogen et løypekryss om gangen.

Oppsummering!

Hvis du leter etter en snøscooter som gir deg en spennende og adrenalinfylt kjøreopplevelse, trenger du ikke lete lenger. Lynx Rave GLS vil garantert etterlate et varig inntrykk og få deg til å ønske å kjøre mer og hardere. Både design og spesifikasjoner skaper et begjær, men du kan ikke nøle for lenge, siden denne testosteronfylte gaupen bare er mulig å bestille om våren.

Hvis du liker klærne i artikkelen, sjekk ut 509

Se litt SledtraxTV

Kontakt din lokale LYNX forhandler:

MASKIN OG MOTOR VERDAL

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger lover og forskrifter

Fortsett å lese

Mer i Trax Impressions

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen