Ta kontakt med oss

Trax Impressions

ARCTIC CAT M858 ALPHA ONE SNO PRO – DEN MEST SINTE KATTEN NOENSINNE!

Arctic Cat gjorde en imponerende prestasjon da de lanserte det nye Catalyst-chassiset, og fram til 2025 har de utrolig spennende nyheter, der Arctic Cat M858 Alpha One Sno Pro er en av de aller hotteste modellene. Den har ikke bare den helt nye 858 C-TEC2 motoren, men også Arctic Cats AC5S støtdempere. Vårt ønske om å prøve den nye motoren har vært enorm helt siden informasjonen kom om en ny motor av solid kaliber, og nå har vi endelig fått sjansen til å prøvekjøre akkurat denne maskinen i de høytliggende fjellene i Yellowstone. Bli med på våre førsteinntrykk! 

Store nyheter for 2025

Ingen har vel gått glipp av det nye og hete chassiset som ble introdusert denne sesongen – Catalyst. Dette er en maskin som er helt ny fra bunnen av, og som vi senere fikk vite var bygd rundt den nye 858 C-TEC2 motoren. Denne motoren er helt ny med 11% mer kraft og 8% større sylinder-volum enn den forrige 800 C-TEC2. I tillegg til dette har de også trimmet motoren med 4%, hvor de har nye eksosporter og mye mer. Kort sagt, en optimalisert motor spesialbygd for og med dette chassiset. Men det store spørsmålet er jo hvordan er den å kjøre?

Første inntrykk av 858-modellen

Med stort fokus på motorpakken starter vi opp denne Arctic Cat M858 Alpha One Sno Pro som i tillegg til den nye motorpakken også har AC5S støtdemperne – som vi kommer tilbake til senere. Lyden vi møtes av er dypere enn den tidligere 600-kubikkeren vi har prøvd. Det høres ut som en Arctic Cat, rå og fyldig lyd som kommer fra innsuget. I tillegg føles førermiljøet kjent fra årets maskin, og vi ruller ivrige av gårde fra oppstillingsplassen som befinner seg på flyplassen i West Yellowstone.

Når vi kommer ut på den brede løypen som skal ta oss opp til dypsnøen på toppene, da passer vi på å gi gass for å se hva kraftpakken 858 C-TEC2 er laget for. Når maskinen får grep, kjenner vi at det er god kraft å leke med. Arctic Cat er definitivt med i kampen blant motorer av solid kaliber! Vi opplever den som litt treg på bunnen, men vi må legge til at kjøringen skjer på høyder som ikke finnes å kjøre på i Skandinavia, og det er fortsatt prototyp-scootere vi sitter på. Vi tror og håper derfor at dette vil bli en annen historie på hjemmebane.

Toppklasse støtdemping

Når vi likevel er på løypen, passer vi på å sjekke fjæringen. Vi justerer kompresjonen flere ganger og sammenligner de 5 forskjellige stegene man har å velge mellom på Arctic Cats egne AC5S dempere. Her har de virkelig lyktes. 5 steg føles akkurat passe, og spennet mellom det mykeste og hardeste nivået er enormt! En slik justerbarhet har vi sjelden sett på OEM-dempere, virkelig imponerende. Til slutt konkluderer vi med at steg 3 er perfekt for kjøringen, da vi har moderate snøforhold der man av og til treffer på et vindpakket snølag på omtrent 30 cm ned i snøen. Med dette unnagjort, tar vi fart ut mot urørt terreng i skogen, der katten hører hjemme!

I disse snøforholdene kommer Arctic Cat M858 Alpha One Sno Pro i 146″ lengde med 2,6″ kammer helt perfekt til sin rett. Det skal mye til for å sette seg fast, og den er ekstremt leken. “Bowties” og “hop-overs” er ingen problem selv i flatere terreng, og nå føles det som om 858-motoren har kraft i overflod. Man må imidlertid være forsiktig, da Catalysten har kortere tunnel enn tidligere modeller. Dette gjør at bakbøylen og skvettlappen ikke bremser i snøen, og scooteren snur derfor raskt når man svinger eller gjør “bowties”. Når man er klar over dette, får man en ekstremt morsom maskin som gjør at man kan ta sin tekniske kjøring til neste nivå!

Oppsummert

Arctic Cat M858 Alpha One Sno Pro er uten tvil den morsomste katten vi har satt hanskene på, og Catalyst-chassiset er her for å bli. Selv om prototypene vi har testet går bra, tror vi at det er forbedringer å gjøre til serieproduksjonene kommer. Derfor føler vi oss ganske trygge når vi sier at 858 og Catalyst vil gjøre seg utmerket i de skandinaviske skogene. Vi ser frem til neste sesong når vi får teste den i vårt skandinaviske fjellmiljø!

Hvis du liker klærne i artikkelen, sjekk ut FXR

Les mer SLEDTRAX TESTER

Les mer Arctic Cat reportasje

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger lover og forskrifte

Fortsett å lese

Mer i Trax Impressions

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen