Ta kontakt med oss

Trax Impressions

ARCTIC CAT HARDCORE ALPHA ONE 154”

Som nykommer i Sledtrax har jeg ikke testet så mange maskiner enda, og har får det meste kjørt Polaris og Lynx. Arctic Cat har jeg faktisk aldri prøvd så denne artikkelen blir veldig spennende, både for meg og dere. Jeg skal gjøre mitt ytterste for å gi dere en innholdsrik artikkel med god informasjon om Arctic Cat Hardcore Alpha One 154”. Jeg har snakket med flere bekjente for å kunne hente inn så mange personlige inntrykk som mulig. Vil dere høre om mine forventninger og inntrykk av denne snøscooteren? Les videre da vel!

Hvilke egenskaper har denne maskinen?

Det du får når du kjøper en Arctic Cat Hardcore Alpha One 154” er en lettkjørt, knalltøff, solid og kraftig maskin med skikkelig power! Jeg tror denne kan passe de absolutt fleste med interesse for bratte bakker, dager med mye snø og lek. Pow turns gjøres lekende lett med et velutviklet “monorail” understell hvor det kun befinner seg en enkel skinne. Legger du trykk på en av sidene, blir den veldig enkelt med dit du ønsker. Da de fleste andre produsentene har 2 skinner i boggien, finner man Arctic Cat og Yamaha med 1.

Du kan få maskinen med 2.6” eller 3” kammer og det som er helt sikkert er at 3” kammene flytter snø! Med veldig bra dempere og oppsett så kan en fort som bare det endre de fra soft til hard med noen enkle “clicks”. Men pass på, har hørt rykter om at maskinen kan være til dels tung å starte. Seig og tung startsnor. Men frykt ikke, du kan velge å ha el-start om ønskelig, noe som kan være veldig godt på en lang og slitsom dag på fjellet.

Kjedelig med 800 når du heller kan kjøre 850 +- Turbo?

Dette høres ut som tull, de som vet de vet. Arctic Cat Hardcore Alpha One 154” er en maskin med 800cc motor og 165hk. Med C-TEC2 motor får du skikkelige krefter sammen med et utrolig bra variator oppsett. Adapt CVT kaller de variator oppsettet sitt og det har vist seg og fungere utmerket. Du får ordentlig bra gassrespons og masse krefter med denne maskinen.

Om du hopper på denne Hardcore’n med 800cc, kjører noen runder for å så teste en 850 motor fra noen av de andre produsentene, vil du merke minimal forskjell. Der har de gjort en skikkelig god jobb. Legg merke til at den fungerer absolutt best på cirka 8300 rpm. Variatorreim er en dyr sak og de vil du gjerne ha så lenge som mulig, det får du garantert med denne maskinen, inklusiv heftig kjøreglede.

Oppsummering

Jeg har som dere leser, hørt masse positivt om Arctic Cat Hardcore Alpha One 154”, og har veldig høye forventninger til kommende sesong. Lurer du på hvorfor? Jo, jeg skal nemlig kjøre akkurat denne maskinen i 146”, noe jeg gleder meg masse til. Da skal den testes til det fulle og da kan dere både få se og lese mere om mine personlige meninger og erfaringer. Maskinen ryktes å ha et bra demperoppsett, bra motor og variator, veldig bra manøvrering, balansert i bratte sider og fungerer bra de dype dagene også. Alt i alt tror jeg dette er en utrolig kul snøscooter!

Les mer på Arctic Cat

Ikke glem å abonnere på Sledtrax Nyhetsbrev med sjansen til å vinne massevis av nye produkter hver måned!

Les mer TRAX IMPRESSIONS

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger lover og forskrifter.

Fortsett å lese

Mer i Trax Impressions

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen