Ta kontakt med oss

Trax Impressions

POLARIS PROSTAR S4 NORDIC PRO

Det er ikke første gang Polaris tilbyr firetaktsmotorer til sine kunder, men allerede i 2003 var alternativet til firetakts tilgjengelig i en Edge Frontier touringmaskin. I løpet av året har vi sett ulike konfigurasjoner fra Polaris ettersom etterspørselen etter firetaktere har økt.. Nå er det igjen etterspørsel fra kundene og Polaris har utviklet to nye firetaktsmodeller for 2023, nå skal vi se nærmere på Polaris Prostar S4 Nordic Pro.

Ved lanseringen av årsmodell 2021 slapp Polaris det nye Matryx-chassiset som vi nå ser på nesten hele deres modellprogram for 2023. Den nye plattformen er enda slankere enn tidligere for å holde nede vekten og for å få smidige kjøreegenskaper, men hvordan skal man få plass til en firtaktsmotor som oftest er større en totaktene?

Her har man dratt stor fordel av at man har et bredt utvalg med firetaktsmotorer fra både ATV og UTV modellene. Og en motor som er et perfekt utgangspunkt er Polaris Prostar 1000cc paralelltwin, som avhengig av konfigurasjon er tilgjengelig med ca 60 til 150 hk. Det fine med denne motoren som Polaris har tilpasset til snøscootere er at de har lyktes med lavt tyngdepunkt og at motoren kan sitte i det samme smidige chassiset som totakterne. Derfor er det fra utsiden vanskelig å se at det er en firetaktsmodell bortsett fra noen luftinntak som kan ha noen nye plasseringer, den ser fin og pen ut rett og slett.

I denne Polaris Prostar S4 Nordic Pro er det plukket ut ca 100 hk for at modellen skal ligge i mellomsjiktet på effektfronten. Effekten er god nok til å trekke en sladd eller lignende og kraften i motoren gjør at den har god styrke selv på lavt turtall og hastighet. S4 Nordic Pro kommer utrustet med den lekre 7S fargedisplay med innebygd GPS og en rekke funksjoner og informasjon, en ny funksjon på denne modellen er at man kan stille inn Eco-, Standard- og Sportsmodus. Muligheten for å stille inn maks hastighet i området 24-110 km/t noe som kan være bra når noen som er uvant skal lære seg å kjøre.

Under testkjøringen på delvis humpete løyper ble vi imponert over den gode komforten denne maskinen har og forklaringen fikk vi da vi så på støtdemperne. Det sitter nemlig FOX QS3 støtdempere rundt om med hurtigjustering for soft, medium og hard som gjør de skikkelig gode i både lave hastigheter samt i høyere tempo på dårlig underlag. Gjennomgående for denne maskinen er at den føles egnet til flere typer bruk hvor alt fra å preppe løyper, dra på fisketur eller hvorfor ikke dra på en lengre tur på utflukt med familien.

Vi er glade for at Polaris er tilbake med firetakter da de er utrolig dyktige på det området i andre segmenter, så det føles helt riktig med en firetakter i utvalget. Ikke noe effektmonster men absolutt nok effekt for de aller fleste, og fjæring i premiumklassen sammen med et av markedets beste chassi gjør denne kombinasjonen til en ekstrem kompetent maskin.

Ikke glem å abonnere på Sledtrax Nyhetsbrev med sjansen til å vinne massevis av nye produkter hver måned!

Hvis du liker klærne, sjekk ut KLIM

Les mer TRAX IMPRESSIONS

Les mer hos POLARIS NORGE

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger lover og forskrifter.

Fortsett å lese

Mer i Trax Impressions

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen