Ta kontakt med oss

Trax Impressions

LYNX COMMANDER GLX 5900 – 40 ÅRS JUBILEUM!

For 40 år siden ble den legendariske Lynx Commander GLX 5900, også kalt “59” introdusert. Med en introduksjon som den letteste i klassen, samt den mest kraftfulle maskinen Lynx noensinne hadde bygget, hadde den kommet for å bli. Hele førti år senere, både sterkere og sprekere, kommer årets Lynx Commander GLX 5900 i retro farger og grafikk som minner om den originale modellen fra 1983. Her kommer våre første inntrykk av jubilanten!

En legende?

Året var 1983, nesten to tiår år før jeg kom til denne verden da Lynx Commander GLX 5900 først ble lansert. Med årets modell som leveres i retro farger og grafikk, får man virkelig satt utviklingen på spissen.

Høy komfort!

For en som har spandert majoriteten av sin snøscooter karriere bak lette løssnø maskiner ble dette en uvanlig opplevelse, men slettes ikke en dårlig en! Etter å ha herjet litt med den nye løssnø maskinen fra Lynx, var det på tide å ta det litt piano, og da passer det jo perfekt med en Lynx Commander GLX 5900. Det å hoppe fra Shredder til “59” ble en meget komfortabel opplevelse, og jeg ble jeg virkelig imponert over hvor lett den var å håndtere, selv om den er en god del kilo tyngre. Den opplevdes meget bra både på og utenfor løypa, dog er det likevel viktig å huske på at snømengden hadde sunket og manøvreringen ute blant trærne derfor ble betydelig mindre krevende.

Kraftig som bare det!

I kombinasjon med en turboladet motor på hele 180hk og støtdempere av høy kvalitet, ble det både en fartsfylt og komfortabel reise. Under testingen var det ingen sleder tilgjengelige, men jeg kan vell trygt si at jeg tror den vil fungere ypperlig også til tyngre arbeid. Med en brukervennlig girkasse og effektivt kjølesystem var den også enkel å gjøre med. Perfekt til både korte og lengre turer med familie og venner, og med hele 70 L lasteboks blir det nok grillmat til hele gjengen!

Oppsummering

Lynx Commander GLX 5900 i sine legendariske farger, gjorde et meget godt inntrykk på meg. Tross at jeg har spandert mindre tid på en maskin som er designet for helt andre bruksområder enn jeg selv er vant med, ble det en veldig fin opplevelse! Dersom man ønsker å lese mere om Commander-modellen fra Lynx, vil jeg anbefale å lese Christer sine artikler fra 2022 sesongen, som du finner her: LYNX Commander

Ikke glem å abonnere på Sledtrax Nyhetsbrev med sjansen til å vinne massevis av nye produkter hver måned!

Les flere TRAX IMPRESSIONS

Les mer hos LYNX

Hvis du liker klærne, sjekk ut JETHWEAR

Kontakt din lokale Lynx-forhandler:

ØSTLANDET MOTORSERVICE

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger deres lover og forskrifter.

Fortsett å lese

Mer i Trax Impressions

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen