Ta kontakt med oss

Reportasje

MÅNEDENS PROFIL OSCAR NORDSTRÖM – LJUSDALINGEN UTEN GRENSER!

Kraftige regnskyll og flom blir nok av de fleste sett på som litt motgang i hverdagen, men for denne månedens profil var det i stedet en mulighet som åpnet seg. De fleste har nok sett et viralt klipp som også kunne ses på TV hvor man kjørte snøscooter på vann i bymiljø. Her så selvfølgelig månedens profil sjansen for en skikkelig kul greie og å være den første med noe på snøscooter. Det ble raskt et stort ekko i snøscooterverdenen og siden den gang har det vært massevis av spektakulære oppfinnelser med ingen ringere enn Oscar Nordström, som vi nå skal bli litt bedre kjent med!

Hei Oscar! Så hyggelig at du vil være en del av denne månedens profil da jeg tror vi deler nysgjerrigheten med leserne våre. Fortell litt mer om deg selv og din bakgrunn, hva du jobber med og hvor du kommer fra?

Takk for at du vil ha med meg. Jeg er 26 år og kommer fra en liten bygd som heter Hennan, som ligger utenfor Ljusdal. I dag bor jeg i en villa i Ljusdal sammen med min samboer og jobber som snekker.

Vi mistenker at du har en sterk interesse for motor, er det noe annet enn snøscootere du driver med?

Da jeg var yngre kjørte jeg mye moped og la ut youtube-videoer på den. Men nå er det snøscooter sommer som vinter, og det har blitt over 100 mil på vannet de siste årene. Har også en Impala fra 63 som jeg “donar” litt med om somrene.

Hvordan kom du i gang med snøscooterkjøring og hva slags kjøring har du drevet med? Frikjøring, scootercross, rampe og mer?

Jeg fikk en skuter som 6-åring som jeg kjørte hjem på gården med. Kjørte så av og på til jeg ble 18, så kjøpte jeg min første egen maskin som jeg bare kjørte på vann med frem til 2019, da jeg plukket ut en ny maskin og begynte å kjøre mer på snø. Det blir som regel at du er ute og leter etter skavler eller gode steder å hoppe. Forrige sesong kjøpte jeg en Ski-doo 600RS for å kjøre på bane og prøve å hoppe på rampe. Jeg skal prøve å bruke mer tid på det denne sesongen i helgene man ikke drar til fjells.

Vi har sett mye spektakulært fra deg, og noe av det galeste vi har sett på en snøscooter er forsøket ditt på en backflip i en dal hvor du går opp på den ene siden og lander på den andre, og du var ikke langt unna fra å sette det. Er det noe du vil prøve igjen i år?

Ja, det skal jeg prøve igjen i år og helst lande det. Men jeg tror det er mye mere som er kult og finne på i slike daler.

I tillegg til hoppene vi allerede har sett, har du tanker og ideer til flere ting som ikke er gjort med snøscooter?

Jeg går og tenker daglig på mange ting som skal fungere med de rette forutsetningene, men ingenting jeg har helt klart. Men prøver også å tenke på sikkerhet og hva som kan gå galt. For eksempel å alltid prøve å ha en plan for hva du skal gjøre hvis ting går galt. Jeg har også en sykdom, Addison, som gjør at jeg må tenke ekstra på å ikke skade meg selv. Jeg har alltid noen med meg som vet om sykdommen og vet hva jeg skal gjøre hvis noe skjer, så langt har jeg klart meg ganske bra.

Du er også en av de nyeste ambassadørene i Ski-doo, hvordan klarte du det og hvordan ser samarbeidet ut der og samarbeider du med noen andre enn Ski-doo?

Ski-doo kontaktet meg før sesongen startet i fjor, det var ikke et opplagt valg i begynnelsen, men jeg angrer ikke et sekund i dag! I tillegg til Ski-doo har jeg hjelp av Northgrade som står med tilhengeren og HR Motor som står med bilen. Nytt for denne sesongen er et samarbeid med Goldgraphics.

Vi kommer ikke unna med at snøscooterkjøring er en ganske dyr sport, hvilke råd vil du gi til de som vil begynne med snøskuterkjøring og komme inn på det vi synes er verdens morsomste hobby?

Den første snøscooteren jeg kjøpte kostet 4000 SEK, så tipsene mine er å kjøpe en billig scooter, lære å skru selv og sørge for å alltid ha det gøy!

Til slutt lurer vi på hvordan en som er ny i scooterverdenen kan bygge opp merkevaren og sosiale medier slik du har gjort for selv en dag å kunne få hjelp fra sponsorer?

Det jeg har gjort er å legge ut noen klipp som jeg tror kan sees og spres, i stedet for å legge ut mye som de fleste sier man bør gjøre for å få spredning.

FØLG: OSCAR NORDSTRÖM PÅ INSTAGRAM

Les mer MÅNEDENS PROFIL

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger lover og forskrifter.

Fortsett å lese

Mer i Reportasje

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen